2011. július 23., szombat

A falkatag

A kutya őseitől, a farkasoktól örökölte a falkaszellem törvényeit.A kutya tisztán falkaállat, viselkedése falkakereső, egyedi életének a falka élete a bázisa.Ez az úgynevezett falkakereső tendencia az alapja az ember-kutya kapcsolatnak is. A kutyta gazdájának, azaz saját falkájának territóriumát megvédi a betolakodókkal szemben, a falkatagoknak járó védelem a gazdát is megilleti.Az emberrel való kapcsolat kialakításának alapja a falkához való kötődés.
A kutya számára az ember testesíti meg az anyát, melyet elvesztett, majd a kölyökkor elmúltával a falkavezért.A domináns (uralkodó) egyed, a vezér képe és a falka képe a gazda személyében összpontosul.A hűség a falkatársnak szól, ha nem sikerül azzá válnunk a kutya szemében, akkor nem várhatjuk el, hogy hűséges legyen hozzánk.

                                                       Kép a falkáról

Németjuhászom  két palotapincsivel együtt alkot egy kis falkát. Mivel a pincsik nőstények így  jól kijön egymással a trió, de pincsik között (harcias jellemükből adódóan) néha vannak feszültségek. A fenti képen jól látható a egyik pincsi kölyke néhány hetesen, a németjuhászom ahelyett hogy bántaná inkább az anyját kurkássza.

5 megjegyzés: