2011. június 22., szerda

Általában a németjuhászról

Ha valaki e mellett a fajta mellett dönt az alábbi tulajdonságokkal fog szembesülni:

Inteligencia, jellem: Nagyon gyorsan tanul és egyszerre többmindent meg lehet neki tanítani(én egyszerre csak 1-et tanítottam, hogy biztos legyek benne, hogy nem fogja őket keverni)! Jelleme: Nagyon bátor kutya, nem tétovázik! Az élete árán is megvédi a gazdáját ha a kutya úgy érzi hogy a gazdi bajban van!!!!!

Használhatóság: A németjuhász jó tulajdonságai lehetővé teszi ennél a fajtánál-de csakis ennél-hogy egyszerre lehessen rendőr-, menő-, vakvezető-, testőr- és pásztorkutya!!!Ez a kutya nagyon sokszínű, ezért is a legnépszerűbb fajta! Magyarországon is a legnépszerűbb fajta, 1 évben legalább 6000 németjuhász kölyök jön világra!

Tanítás: Ez a fajta élvezettel tanul és nagyon hamar az eszébe vésődnek a dolgok! Ez azért is lehet mert szeret örömöt szerezni a gazdájának! Nagyon érzékenyen reagál a vele szemben használt hanghordozásra. Ne erőszakkal hanem pozitív megerősítésel-jutalom, simogatás-tanítsuk! Ha így csináljuk nem okoz meglepetéseket!

Mozgásigény: Valószínülega legtöbben családi kutyaként tartják a németjuhászt és ekkor elfeledkezünk arról, hogy ennek  a kutyának hatalmas a mozgásigénye!! Sokkal vidámabb és életteltelibb lesz ha hosszú sétákra visszük ahol futkározhat, apportírozhat vagy akár úszhat is!! Ezek a séták minimum 1 órásak legyenek! Meglátja, hogy kutyája meg fogja hálálni! Ha a kutya jó viszonyban van a gazdájával akkor nyugodtan el lehet engedni, nem fog elkóborolni!!El van egy panelban is, de akkor 1 nap 3-szor kell levinni: reggel nem sok időre, ebéd után sokat, este is keveset kell vele sétálni!!

Dióhéjban:    

Ez a kutya nagyon gyorsan tanul és egyszerre sokmindent                        megjegyez,az életét is kockáztatja a gazdájáért!!!!

Sokmindenre használják, akár egyszerre is! 

Hamar az eszébe vésődnek a dolgok, szeret örömöt szerezni a                             gazdijának!

A mozgásigénye hatalmas. Minden nap minimum 1 órás sétára                               vigyük el ahol kedvére  futkáruzhat.Hűséges fajta.


1 megjegyzés: